进口专柜保养品

名牌保养品、专业保养品、药妆品、护肤品


[上一页] [索引] [下一页]克兰诗 第六代

第 6 页,总共 65 页
世界十大名牌保养品 批发


专柜保养品   |   第1页   第2页   第3页   第4页   第5页   第6页   第7页   第8页   第9页   第10页
 

Je li zaštita kože različita za muškarce i žene?

Koža muškaraca i žena značajno se razlikuje po anatomskoj građi i fiziološkoj funkciji, pa su i njihovi načini zaštite kože različiti.

Muška koža je deblja, a ženska mekša. Debela koža je jaka, a delikatna koža je nježna, tako da je ženska koža osjetljivija na oštećenja nego muška koža. Muškarci imaju više masnoće u koži, a žene manje masnoće. Masna koža sklona je nakupljanju prljavštine, posebice organskih tvari topivih u mastima i mnogih vrsta mikroorganizama, koji mogu izazvati upalu i infekciju. Muškarci imaju puno dlaka i velike pore, bakterije, gljivice, virusi itd. mogu uletjeti ravno unutra i izazvati infekcije. Žene imaju manje dlačica i suže pore, pa su time i šanse za infekciju manje. Sadržaj melanina u muškoj koži, posebice izloženim dijelovima poput lica, općenito je veći nego u žena, pa je učestalost sunčanog dermatitisa i svjetlosnih erupcija kod muškaraca manja nego kod žena. Budući da melanin ima fotozaštitnu funkciju, a žene imaju manje melanina od muškaraca, ženska koža treba više fotozaštite nego muška koža. Mehanizam regulacije vazokonstrikcije-relaksacije kože kod muškaraca učinkovitiji je nego kod žena, zbog čega je učestalost ozeblina kod muškaraca manja nego kod žena, a žene imaju znatno više pacijenata s proširenim venama donjih ekstremiteta (ne proširenih vena donjih ekstremiteta) od muškaraca.

Oboljeli unutarnji organi često šalju poruke koži i pokreću reakcije, koje su jednake i kod muškaraca i kod žena, ali su žene osjetljivije od muškaraca. Kada su emotivne i uzbuđene, žene će češće pocrvenjeti od muškaraca. Menstruacija, trudnoća, itd. mogu donijeti sve vrste osipa, među kojima mnogi problemi kao što su menstrualni osip, trudnički svrbež, trudnički herpes i tako dalje uključuju zaštitu kože. Iako je osjetljivost muškaraca na reakcije slabija od žena, njihova reakcija na androgen je vrlo jaka. Ovo dovoljno objašnjava zašto je, iako androgena ima u krvi muškaraca i žena, učestalost akni kod mladih muškaraca veća nego kod žena.

Navedeni primjeri pokazuju da u pogledu strukture i fiziologije kože muškarci i žene imaju svoje račune, sa svojim snagama i manama. Stoga kod određivanja mjera zaštite kože ne može biti isto. S obzirom na to da su muškarci i žene isti ili u osnovi isti, postoje i kvantitativne razlike pa za isti pripravak muškarci uglavnom koriste teže i deblje, a žene sve lakše. Osim toga, muškarci i žene imaju različite fokuse na zaštitu kože i ljepotu, pa se ne možemo držati pravila, već moramo biti fleksibilni i tretirati ih odvojeno.
 
    
友站连结‧护发大师SK-II SK2克兰诗 CLARINS兰蔻 LANCOME香水保养品娇兰 GUERLAIN沙龙护发雅诗兰黛香奈儿 CHANEL发膜推荐生活 分享碧儿泉 BIOTHERM倩碧 CLINIQUE专柜护发膜芒果干迪奥 DIOR椰枣高丝 KOSE希思黎 SISLEY护发专家
 

美妆百货

保养品, 专柜保养品, 外销, 保养品批发, 保养品公司, 保养品代理商, 保养品进口商推荐 : 龙记实业有限公司

护发推荐best cosmeticProactivSkincare Strivectin神级护发膜Skin Care Campaign专柜护发霜Skin Care专业护发

   


Free Web Hosting